COLWAY šampon i balzam zaustavljaju lomljenje kose

Brojni su uzroci koji dovode do lomljenja kose. Da li je reč o jednom ili udruženima, niko ne voli da delove svoje kose zatekne na četki i odeći. Ovaj problem uglavnom pogađa žensku populaciju, zbog previše tretmana ili premalo nege. Dobra vest je da ne morate živeti sa tim, zahvaljujući poljskoj kompaniji COLWAY!

Ne mešajte procvetale krajeve i lomljenje kose. Iako oboje izgledaju ružno, nisu u istoj meri poziv da menjamo frizuru. Dok se razdvojenih, to jest procvetalih krajeva možete rešiti uz pomoć makaza i lokalizovani su, lomljiva kosa je nepredvidiv neprijatelj, jer se dlaka može prekinuti na bilo kom njenom delu. Ovim dolazi do neravnina i neuredne frizure. I to nije sve. Lomljiva kosa sa sobom donosi i simptome isušivanja, gubitka sjaja, kovrdžanja ali i sporijeg rasta.

Gde i kako?

Lomljenje dlake najčešće je na njenoj sredini, mada neretko je pogođen i deo malo ispod korena, posebno kod onih koje se farbaju. Spoljašnji sloj kose je podloženiji pucanju zbog veće izloženosti štetnim faktorima sredine. Tu se posebno misli na pramenove oko lica.

Kako da znate da imate problem sa lomljenjem kose? Ukoliko se na vašoj četki, garderobi i kupatilskom odvodu nađe količina dlaka veća od uobičajene, i to ne dlaka cele dužine, kao da su iščupane iz korena, bez sumnje se radi o lomljivoj kosi. Još jedan očigledan znak jeste naelektrisana kosa, odnosno vlasi koje upadljivo u vazduhu štrče od ostatka kose.

Glavni uzroci

Šišanje jeste prečica do lepše i zdravije kose, ali ukoliko nastavite sa istim tretiranjem koje je lomljenje i izazvalo, rešenje neće biti ni na pomolu. Pokušajte da eliminišete najčešće uzroke pucanja vlasi, a ukoliko to nije moguće, makar da ih smanjite.

Nedostatak vlage

Bez optimalne hidratacije kosa je dosta sklonija poroznosti i lomljenju. Zbog toga je potrebno da joj priuštite kvalitetan šampon i balzam koji će ,,vezati“ vlagu za vlas i poništiti štetne efekte tvrde vode i hlora. Za povoljne efekte koristite KOLAGEN ŠAMPON ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE i KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE.

Štetne supstance

Farbanje kose, tretmani hemijskog ispravljanja i uvijanja direktno doprinose lomljenju kose ukoliko je reč o čestom tretiranju i nekvalitetnim sastojcima preparata.

Način života

Određene hranljive materije pomažu vašoj kosi da raste jača i zdravija i ređe i teže puca. Zdravom ishranom, redovnim snom, eliminacijom stresa, unosom dovoljne količine vode povoljno ćete uticati na celokupno zdravlje organizma, ali i lepši izgled kose.

Toplota

Radi dobre frizure kosa mora da trpi visoku temperaturu fena, uvijača i prese. Učestalo i nestručno korišćenje ovih aparata stvara rizik od trajnih oštećenja dlake usled ekstremno visokih temperatura. Pokušajte da makar jednom nedeljno oblikujete kosu na ovaj način i date vremena vlasi da se ,,odmori“. Najbolje bi bilo da kosu sušite prirodnim putem, a ukoliko morate to da činite fenom, ostavite da se kosa dobro ocedi, toliko da nema kapanja. Blago pokupite višak vode sa kose, obavezno bez trljanja.

Često pranje

Osobe koje imaju masnu kožu neretko imaju i masnu kosu. Višak sebuma koji se stvara na vlasištu dovešće vas do iskušenja da perete kosu češće nego što je zaista potrebno. Time ćete samo pogoršati stanje na temenu, a isušiti krajeve kose. Koristite proizvode koji će produžiti period između dva pranja i neće izazvati perutanje ili dodatno lučenje sebuma. COLWAY preporučuje KOLAGEN ŠAMPON ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE i KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE.

Nepravilno četkanje

Ranija preporuka je glasila- 100 poteza dnevno. Nova istraživanja pokazuju mnogo bolji kvalitet vlasi i manje lomljenje ako češljate kosu samo pre i posle pranja i tokom oblikovanja. Koristite četke sa prirodnim čekinjama i ne tako gusto zbijenim.

Iako su vlasi mrtve ćelije, rekcija na koren i kvalitetan i zdrav rast dlake pomogao bi njenom jačanju i manjoj verovatnoći pucanja. Delovanje na koren je moguće, ako je vaš izbor dobar preparat. COLWAY linija za negu kose bogata je diosminom, supstancom koja osigurava zdravu, sjajnu i gustu kosu.

KOLAGEN ŠAMPON ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE direktno deluje na koren dlake i jača je. Time se sprečava pucanje vlasi i opadanje. Zahvaljujući blagoj formulaciji pogodan je za svakodnevnu upotrebu, čak i kod osoba koje imaju kožna oboljenja glave.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN ŠAMPON ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE

KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE sadrži diosmin koji aktivira rast novih vlasi. Omogućava lako raščešljavanje i sprečava statički elektricitet. Lomljiva i tanka kosa odlazi u prošlost redovnom upotrebom.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE KOSE

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *