Detoksikacija organizma. Prednosti, mane i suplement koji će vam biti najbolja podrška

Glavni cilj detoksikacije jeste da pomogne telu kako bi što pre izbacilo toksine. To uključuje zdraviju ishranu lišenu masti i ugljenih hidrata, povećan unos vode, fizičku aktivnost. Pridržavanje ovog plana vodi dugoročnom sticanju zdravih navika. Međutim, svako ko se odluči na ovaj vid promene životnog stila trebalo bi da konsultuje i lekara, kako bi se izbegli mogući neželjeni efekti.

Supstance koje nepovoljno utiču na zdravlje unosimo svakodnevno kroz nekvalitetnu hranu. Posledice su umor, neuredna probava, glavobolja, problematična koža, itd. Telo može samostalno da se bori protiv toksina uz pomoć organa ,,prečišćivača“ tj. jetre, bubrega i kože, ali zagovornici detoksikacije tvrde da ona olakšava i ubrzava proces, posebno u slučajevima izrazito nezdravog načina života.

Detoksikacija organizma

Ne postoji jedinstvena definicija šta detoksikacija podrazumeva, ali ukoliko želite da kreirate sopstvenu verziju biće dovoljne i jednostavne promene, a to su uglavnom:

Promena načina ishrane

Adekvatna ishrana omogućiće efikasno oslobađanje tela od toksina. Promene na ovom polju možete započeti već danas, a one bi trebalo da podrazumevaju manje obroke, izbegavanje ugljenih hidrata, prostih šećera i masti, a uključivanje vlakana, složenih ugljenih hidrata, svežeg voća i povrća, ribe.

Podršku u ovom koraku potražite u suplementima, kroz koje ćete organizmu obezbediti neophodne nutrijente. COLWAY preporuka je COLWAY AXANTA.

Hidriranje

Unos veće količine vode, čajeva i prirodnih nezaslađenih sokova omogućiće normalno obavljanje svih ćelijskih funkcija i imati pozitivne efekte na celokupno zdravlje. Količina tečnosti koju bi trebalo da unesete tokom dana zavisiće od starosti i nivoa fizičke aktivnosti.

Ostavljanje cigareta i alkohola

Loše životne navike je možda teško iskoreniti, ali nagrada je vredna truda. Poboljšanje zdravlja je sigurno, jer toksini iz alkoholnih pića i cigareta previše opterećuju organizam i ubrzavaju starenje. Alkohol posebno loše utiče na jetru, koja je glavni organ za detoksikaciju tela.

Pojačana fizička aktivnost

Da biste se oslobodili toksina, ali i povećanog nivoa hormona stresa (kortizol), efikasan način je fizička aktivnost, i to najbolje na svežem vazduhu. Preporuka je da budete aktivni makar sat vremena dnevno, a toliko vremena svako od nas ima!

Za poćanje energije koristite prirodni suplement COLWAY AXANTA.

Kvalitetan san

Poznato pravilo koje se tiče spavanja jeste da je 8 sati najbolje, i da dnevna dremka ne može zameniti noćni san. Tokom noći ćelije se oslobađaju otrova i vrše regeneraciju. Pokušajte da primenjujete navedeno pravilo, zbog zdravlja ali i lepote, jer se nedostatak sna prvo primećuje na vašem licu.

Čist vazduh

Boravak na svežem vazduhu je mnogima uskraćen, ali srećom tu su prečišćivači, kojima možete poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenom. Ovim ćete sprečiti napad brojnih štetnih spoljašnjih faktora na organizam i poboljšati zdravstveno stanje.

Odlazak u saunu

Ovaj korak je izbor mnogih koji se odluče na detoksikaciju. Znojenjem se telo oslabađa toksina, a ono je u sauni pojačano. Ne bi trebalo da često posećujete saunu, ali povremeni odlazak može biti koristan i za um i za telo.

Pripremanje zdravog obroka

Potencijalne koristi

Iako se organizam sam efikasno bori protiv toksina i detoksikacija nije medicinski potrebna većini ljudi, pod određenim okolnostima ona može imati koristi za organizam. To su:

  • gubitak kilograma;
  • sticanje navike konzumiranja voća i povrća;
  • ubrzanje metabolizma;
  • poboljšanje rada jetre.

Potencijalni rizici

Kako detoksikacija ne predstavlja skup tačno određenih pravila i svako može sam da je sprovodi, može se desiti da dođe do nekih neželjenih efekata, kao što su:

  • nedostatak hranljivih sastojaka;
  • manjak energije;
  • usled korišćenja proizvoda koji sadrže laksative može doći do dijareje i dehidratacije;
  • pogoršanje određenih zdravstvenih stanja;
  • prestanak koristi nakon završetka detoksikacije.

Pre početka značajnih promena u stilu života, među kojima je i detoksikacija, najbolje bi bilo da konsultujete svog lekara. Takođe bi bilo dobro da tokom detoksikacije koristite dodatke ishrani na prirodnoj bazi, koji bi nadoknadili esencijalne vitamine i minerale i sprečili pad energije.

Colway Axanta suplement u kapsulama

COLWAY AXANTA daruje organizmu elemente neophodne za njegovo optimalno funkcionisanje. Jača imuni sistem i štiti od slobodnih radikala, zbog čega je posebno poželjno koristiti ga tokomčišćenja organizma. Ovaj prirodni suplement rešiće vam problem manjka energije i hroničnog umora, kao i opstipacije.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: COLWAY AXANTA

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *