Ekspresno zalečite ispucale usne ribljim kolagenom

Usne ne sadrže lojne žlezde kao drugi delovi tela. Zbog ove činjenice, ali i izloženosti, usne su podložnije isušivanju i pucanju.

Ispucale usne nisu ništa drugo do usne koje su preterano isušene usled različitih unutrašnjih i/ili spoljašnjih faktora. Prekomeran gubitak vlažnosti može biti uzrokovan:

 • vremenskim prilikama, odnosno periodima izuzetno visokih ili niskih temperatura a smanjene vlažnosti vazduha;
 • prekomernim lizanjem usana;
 • upotrebom određenih lekova;
 • prekomernim nošenjem karmina i labela;
 • smanjenim unosom vode.

Simptomi ispucalih usana

U zavisnosti od osetljivosti vaše kože, i izloženosti štetnim spoljašnjim uticajima, na usnama se mogu javiti neki od sledećih simptoma:

 • suvoća;
 • ljuštenje kože;
 • pukotine;
 • crvenilo;
 • otok;
 • krvarenje.

Ispucale usne jesu nešto sa čime se često susreće većina ljudi, da li zbog vremenskih prilika ili nebrige, ali pojedini mogu biti suočeni sa težim oblikom ispucalih usana, odnosno heilitisom. Infekcija koja ga može izazvati uglavnom dovodi do pucanja usana u uglovima. Znaćete da se radi o heilitisu ukoliko gore navedeni simptomi ne prolaze nakon dužeg vremena u kom ste pokušali da zalečite usne i ukoliko su promenile boju u tamno roze ili crvenu, imaju bele pločice po površini i krvareće pukotine. Tada je neophodno obratiti se dermatologu.

Devojka sa ispucalim usnama

Prevencija

Ukoliko se približavaju vremenski uslovi visokih ili niskih temperatura i smanjene vlažnosti vazduha, a znate da su tada vaše usne sklone isušivanju i pucanju, najbolje bi bilo pripremiti se na vreme. Takođe, i ako niste neko kome često pucaju usne, obratite pažnju kako da izbegnete potencijalne rizike. Evo nekoliko saveta kako da to učinite.

Ne ližite usne

Vlaženje usana na ovaj način dovodi do kontra efekta, odnosno još većeg isušivanja. Pljuvačka brzo isparava, tako da neće biti baš ni od kakve pomoći.

Izbegavajte aromatizovane balzame za usne

Da, aromatizovani balzami za usne su tako primamljivi, ali i toliko štetni jer vas prosto mame da ližete usne, a i prepuni su veštačkih aroma i naravno boja. Rezultat jesu lepe usne, ali nakon nekog vremena i suve.

Tokom zime pokrijte usta šalom

Ispucale usne imaju svoju sezonu. To je zimski period, kada vetar, manjak vlage u vazduhu i niske temperature slabe kožnu barijeru. Prekrivajući usne šalom prilikom izlaska napolje, štitite ih od sigurnog isušivanja.

Pijte dosta vode i hidrirajte usne

Dehidratacija vodi ka mnogim problemima, od kojih je jedan suva koža. Ne dozvolite da budete žedni, već redovno unosite tečnost. Unos iznutra povoljno će uticati na kožu usana, a za spoljnu hidrataciju možete povremeno koristiti COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM.

Izbegavajte često nošenje karmina

Karmini, naročito sa mat efektom jako isušuju usne. Ukoliko ste njihov veliki ljubitelj, potrudite se da usne obilno hidrirate nakon uklanjanja karmina, i da pravite pauzu između nošenja.

Lečenje

Popravljanje štete moguće je u kućnim uslovima, ukoliko se ne radi o težem obliku, ranije već opisanom heilitisu. Ono što možete učiniti jeste da nanosite balzam bez veštačkih boja i aroma, koristite ovlaživač vazduha kod kuće, uradite nežan piling kojim ćete ukloniti mrtve ćellije kože i osigurati bolju apsorpciju proizvoda za negu.

Colway prirodni kolagen Platinum 50ml

COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM je medicinsko i kozmetičko COLWAY sredstvo na bazi ribljeg kolagena, proteina dokazane regenerativne moći. Zbog toga nije ni čudo što je najbolja preporuka za prevenciju i lečenje ispucalih usana. Obezbeđuje visok stepen hidratacije koži i potpuno je bezbedan za upotrebu za sve tipove kože. Nanesite nakon urađenog pilinga, na još vlažnu kožu, da biste momentalno zalečili i hidrirali kožu.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *