Koje namirnice da izbegavate i koje COLWAY proizvode da koristite kako biste porazili akne

Ukoliko imate akne, problem delite sa još oko 10% svetske populacije. Ovo složeno kožno stanje može imati različite uzroke. Jedan od njih svakako je vaša ishrana.

Nezdrava hrana ne može samostalno izazvati akne, ali u velikoj meri može uticati na pogoršanje stanja u kom se koža nalazi. Da biste izbegli dodatnu komplikaciju već komplikovanog problema kog imate sa kožom, COLWAY savetuje da obratite pažnju na namirnice koje svakodnevno koristite u ishrani.

Kako biste akne držali pod kontrolom, na vašem meniju nikako ne bi trebalo da se nalaze:

Ugljeni hidrati i prosti šećeri

Volite slatkiše? Imate za 30% veći rizik od razvoja akni. Ako ste pak ljubitelj hleba, testenina i peciva, onda je taj rizik nešto manji, tj. 20%, ali nikako i zanemarljiv.

Negativan uticaj rafinisanih ugljenih hidrata (ugljeni hidrati sa manje vlakana) i prostih, prerađenih šećera je takav upravo zbog njihovih tendencija za povećanjem šećera u krvi i insulina. Rafinisani ugljeni hidrati se brzo apsorbuju u krvotok i podižu šećer, a time i nivo insulina raste kako bi dopremio šećer ćelijama. Ovaj mehanizam povećanja insulina nikako nije dobar za osobe koje imaju akne. Problematična koža tada biva pogođena i većom količinom sebuma.

Da se ovo ne bi dogodilo izbegavajte:

  • Belo brašno i beli pirinač;
  • Gazirana pica i veštačke sokove;
  • Zaslađivače (javorov sirup, šećer od šećerne trske);
  • Slatkiše (posebno čokoladu).

Mleko i mlečni proizvodi

Uzročno- posledična veza između konzumacije mleka i razvoja akni još nije sasvim rasvetljena, ali ono što je sigurno jeste da su šanse da ljubitelji ove vrste namirnica dobiju akne i do 4 puta veće u odnosu na one koji ga ne konzumiraju tako često.

Razlog je sličan kao i za ugljene hidrate i šećere. Mleko podiže nivo insulina bez obzira na njegov uticaj na šećer u krvi. Kravlje mleko posebno, jer sadrži posebne aminokiseline, pogodne za razvoj akni.

Brza hrana

Poznati neprijatelj akni, ali i celokupnog zdravlja. Hamburgeri, pomftit i ostala brza hrana prepuna je masti ali i šećera, koji nepovoljno utiču na hormone i skoro duplo povećavaju rizik od nastanka akni.

Surutka u prahu

Popularni dodatak ishrani utiče na skok insulina, i bogat je aminokiselinama leucinom i glutaminom, koji doprinose bržem stvaranju akni i pogoršanju stanja.

Alkohol

Poneka čaša alkoholnog pića ne može naneti preveliku štetu, ali konzumiranje alkohola u većim količinama može izazvati neravnotežu hormona i pojavu akni. Poremećaj odnosa estrogena i testosterona dovodi do povećanog lučenja masti, koja potom zajedno sa bakterijama začepljuje pore. Alkohol takođe oslabljuje imuni sistem, i koža postaje podložnija razvoju štetnih bakterija.

Izbegavanje navedenih namirnica je samo smernica za postizanje lepše i zdravije kože. Ne mora da znači da će ukidanjem njih nestati i vaše akne, ali tada ćete makar znati da uzrok problema nije u hrani. Pokušajte da iznutra problem rešite ishranom, a spolja kvalitetnim COLWAY proizvodima.

LOSION ZA ČIŠĆENJE LICA istovremeno čisti i neguje kožu.Glicerin, koloidne niti i kolagen pružaju koži sve neophodne nutrijente i sprečavaju isušivanje. Uspostavljanje optimalne pH vrednosti kože bitno je za njeno zdravlje i držanje akni pod kontrolom.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN ATELO LOSION ZA ČIŠĆENJE KOŽE

ANTIBAKTERIJSKI KOLAGEN GEL temeljno čisti kožu od štetnih bakterija koje učestvuju u nastanku akni i drugih problema sa kožom. U čistoj sredini, kakvu za sobom na koži ostavlja ANTIBAKTERIJSKI KOLAGEN GEL ne postoji mogućnost za nastanak akni. Odgovara svim tipovima kože.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: ANTIBAKTERIJSKI KOLAGEN GEL

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *