Najbrži način da umirite kožu nakon uboda komarca

Na ujede komaraca smo skoro svi osetljivi. Trenutno je sezona kada ovi insekti vrebaju ,,žrtve”, i zbog toga ne bi bilo loše da se pripremite. Ubodi su najčešći u sumrak i u zoru, kada su komarci najaktivniji, tako da sa jutrom možete zateći crvenilo i osetiti svrab. Koži će biti potrebno hitno umirenje, a COLWAY nudi objašnjenje ove pojave, savete i moćni proizvod za regeneraciju i saniranje posledica uboda (PRIRODAN LEK PROTIV UJEDA KOMARACA).

Kako dolazi do uboda komarca

Komarce privlači jedinstvena kombinacija mirisa, izdahnutog ugljen- dioksida i drugih hemikalija u znoju osobe. Ubode vrše samo ženke komaraca, koje fleksibilnom cevi probuše kožu kako bi izvukle krv. Crvenilo i svrab koji se jave ubrzo nakon uboda nisu uzrokovani samim ubodom već reakcijom imunološkog sistema organizma na protein iz pljuvačke komarca.

Ko je rizična grupa za ubod komarca

Sigurno ste čuli kako neki ljudi češće imaju problem sa ubodima komaraca, dok drugi, koji su istoj meri bili izloženi ovim insektima ne ,,zarade” nijedan ubod. Čini se da komarci preferiraju određenu grupu ljudi, a to su prema istraživanjima:

 • trudnice;
 • muškarci;
 • gojazne osobe;
 • osobe sa nultom krvnom grupom;
 • osobe koje su nedavno vežbale;
 • osobe sa većom koncentracijom oslobođene mokraćne i mlečne kiseline i amonijaka;
 • osobe koje su nedavno pile pivo;
 • osobe koje nose odeću tamnih boja (tamne boje brže upijaju toplotu);
 • osobe koje pate od alergija.

Prepoznajte ubod komarca

Odrasle osobe vremenom obično postanu otporne na ubod komaraca, odnosno nemaju ozbiljne reakcije kao što ih na primer imaju deca. Uobičajeni simptomi su ispupčenja na koži koje imaju crvenkastu boju i prouzrokuju svrab. Prema određenim ispitivanjima kontakt sa komarcem mora trajati 5-6 sekundi kako bi se proizvela reakcija, a posledice mogu biti prisutne i do nedelju dana.

Kako biste znatno skratili ovaj period savetujemo upotrebu visokohidrirajućeg i umirujućeg sredstva na bazi ribljeg kolagena- KOLAGEN SERUM SILVER.

Alergija na ubod komarca kod odraslih

Ukoliko vaša koža burnije reaguje na ubod komarca, moguće je da ste alergični. Iako ne postoji način da se ova alergija testira, sledeći simptomi mogu ukazati da je prisutna.

 • Pojava osipa u blizini ujeda ili po celom telu, kao i proširivanje područja svraba može ukazati na alergiju.
 • Natečene usne ili grlo mogu biti znak da ste alergični na ujed komarca.
 • Ukoliko osećate mučninu nakon ujeda komarca ili imate utisak da ćete se razboleti, moguće je da je u pitanju alergija.
 • Ako osećate vrtoglavicu ili ste nestabilni na nogama nakon ujeda komarca, takođe možete biti alergični.
 • Visoka temperatura može biti simptom alergije na ujed komarca.
 • Glavobolja, naročito ako je u kombinaciji sa drugim simptomima, takođe može biti znak alergije na ujed komarca.

Ukoliko primetite bilo koji od navedenih simptoma, uključujući modrice u blizini uboda, osip, proširivanje područja svraba, ili se jave umor, vrtoglavice i glavobolje, potrebno je da što pre potražite medicinsku pomoć. Dobra vest je da prema rečima alergologa, alergija na ujed komarca nije strašna kao alergija na ubod pčele ili stršljena.

Sprečavanje uboda komaraca

Moguće je izbeći ili potpuno eliminisati ubode komaraca uz određen pristup. Kako je poznato da se komarci razmnožavaju u blizini stajaće vode izbegavajte ovakva mesta barem pred kraj i na početku dana, jer su tada komarci najaktivniji. Potrudite se i da uklonite stajaću vodu u blizini kuće (zapušeni oluci, posude sa ustajalom kišnicom, itd.).

Ostali načini su:

 • nošenje svetle odeće od prirodnih materijala sa dugim nogavicama i rukavima;
 • nošenje šešira širokog oboda;
 • nanošenje repelenata protiv insekata;
 • postavljanje zaštitne mreže na prozore;
 • korišćenje sveća sa aromom citrusa na otvorenom;
 • potpuno prestati sa korišćenjem parfema tokom letnje sezone.

Lečenje nakon uboda komarca

Čak i uz poštovanje svih preventivnih mera verovatno nećete izbeći pojedini ubod komarca. Ukoliko tražite prirodni lek za ubod komarca, imamo par rešenja za vas.

Za trenutno ublažavanje neprijatnog osećaja odmah nakon uboda možete staviti kocku leda. To će sprečiti i nastanak otoka.

Za ublažavanje svraba od koristi će biti rastvor vode i sode bikarbone, kao i nanošenje ovsene kaše.

Nikako se ne preporučuje stavljanje flastera ili zavoja. Zavoj možete upotrebiti jedino ukoliko se mesto uboda izgrebalo ili je od češanja stvorena otvorena rana.

Mesto uboda bi trebalo prati nekoliko puta dnevno i nanositi sredstvo za regeneraciju kože, eliminaciju crvenila i sprečavanje razvoja bakterija. Idealan izbor bi bio prirodan lek protiv ujeda komaraca.

Colway prirodni kolagen Silver 200ml

COLWAY KOLAGEN SILVER je čist riblji kolagen, kreiran da obezbedi i lepotu i zdravlje. Ovo kozmetičko i medicinsko sredstvo našlo je primenu u lečenju mnogih tegoba, zbog toga što ima visoku moć regeneracije ćelija. KOLAGEN SERUM SILVER efikasno i brzo smanjuje crvenilo nakon uboda komarca, eliminiše svrab i otok. Može se koristiti i na hipersenzitivnoj koži jer sadrži vrstu kolagena najsličniju kolagenu koji se nalazi u ljudskom organizmu.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: PRIRODNI KOLAGEN SERUM SILVER

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *