Najjednostavniji način za uklanjanje vodootporne šminke

Zbog prikrivanja nesavršenosti šminka može biti prijatelj svake žene. Ali i neprijatelj, zbog razmazivanja i loše postojanosti. Upravo zato se veliki broj žena odlučuje na korišćenje vodootporne šminke. Sa vodootpornim formulama reklo bi se nema brige. One vas neće izneveriti prilikom aktivnosti, visokih temperatura, povećane vlažnosti vazduha ili suza. Međutim, skidanje ove vrste šminke pravi je poduhvat koji može trajati i nekoliko dana. Da biste uklonili baš svu vodootpornu šminku sa lica, i neutralisali štetne efekte koje ona može imati, COLWAY nudi revolucionarno sredstvo uz par korisnih saveta.

Da li vodootporna šminka zbog teškog uklanjanja može da se nazove i neuništiva? Iako izrazito postojan, ovaj tip šminke jači je od uobičajenih i poprilično je nezahvalan kada je čišćenje u pitanju. Pored toga, često je i agresivan prema koži. Zbog navedenih razloga verovatno ćete poželeti da vodootpornu šminku koristite samo u određenim prilikama. Nezavisno od toga kada je ovaj vid šminke vaš izbor, mnogo češće pitanje od toga koju i kako naneti jeste kako je ukloniti.

Saveti za efikasno uklanjanje vodootporne šminke

Postupak uklanjanja vodootporne šminke pravi je izazov, bez obzira da li je ona vaš svakodnevni ili povremeni izbor. Da biste izbegli oštećenja koja koža može pretrpeti, pridržavajte se saveta u nastavku.

Počnite od predela oko očiju

Predeo oko očiju je i za ovu vrstu šminke i dalje najosetljiviji, i zato bi trebalo početi od njega. Česta upotreba vodootporne maskare može dovesti do opadanja trepavica, a ta pojava se može intenzivirati grubim trljanjem očiju prilikom skidanja šminke. Žene su uglavnom najgrublje prilikom čišćenja ovog dela lica, da bi izbegle pojavu ostataka u danima koji slede nakon čišćenja. Odabir blage formulacije pogodne za tanku kožu oko očiju, i za osobe koje koriste sočiva, višestruko će se isplatiti. KOLAGEN ATELO SKIDAČ ŠMINKE ZA OSETLJIVU KOŽU može biti vaš najbolji izbor.

Da se ne biste probudile sa ,,rakunovim očima”, dobro natopite pamučni tufer sredstvom za čišćenje i nežno pritisnite na sklopljene kapke. Držite do 30 sekundi a potom laganim kružnim pokretima prevlačite tufer oko očiju barem još 15 sekundi. Čistite ka spoljašnjem uglu oka. Dobra i kvalitetna sredstva za ovo vreme i na ovaj način ukloniće šminku.

Koristite pamučne tufere

Pamuk je najbolji prijatelj kože. Ne stvara iritacije i nežan je prema svim tipovima kože. Iako vam je možda najlakše da za skidanje vodootporne šminke upotrebite grub peškir, vlažnu maramicu ili četkicu za čišćenje, to se nikako ne savetuje. Grub pristup (ali i čest dodatak alkohola u vlažnim maramicama) doneće više štete nego koristi. Ovim izazivate nastanak neravnina na koži, a u predelu očiju opadanje obrva i trepavica i veće tamne kolutove oko očiju.

Odaberite kvalitetno sredstvo za uklanjanje

Logično je da nešto što je vodootporno neće nestati jednostavnim umivanjem vodom. Zbog toga je potrebno sredstvo posebno dizajnirano za hvatanje u koštac sa vodootpornim sastojcima. Takođe bi trebalo da po svom sastavu bude pogodno i za uklanjanje šminke u osetljivom području oko očiju. Kako je reč o šminki stvorenoj da traje, u njenom sastavu se mogu naći sastojci agresivnog dejstva na kožu. Sredstvo za čišćenje šminke bi zato trebalo da bude dovoljno efikasno da ukloni svu šminku, ali i da ne isušuje kožu (savršen izbor bi bio KOLAGEN ATELO SKIDAČ ŠMINKE ZA OSETLJIVU KOŽU).

Izbegavajte upotrebu ulja

Mnoge žene će za brzo uklanjanje vodootporne šminke upotrebiti bebi ulje ili vazelin. Ali brzo nije uvek i dobro, iako možda deluje da je potpuno efikasno. Ovi proizvodi zapravo ostavljaju u porama kože kombinaciju sebe, šminke i prirodne masti. To može dovesti do zapušavanja pora i razvoja upalnih procesa, ali i iritacije očiju.

Budite odgovorni i nežni

Umor na kraju dana može biti poguban po kožu našeg lica. Sa željom da što pre legnemo i spavamo često brzinski i grubo očistimo lice, zbog čega se ujutru budimo sa ostacima na njemu ali i jastuku. Ovo nisu najgore posledice nemarnog čišćenja šminke. One su nažalost pritajene i tek nakon nekog vremena možemo videti koliko ozbiljne. Ukoliko ne želite bore i osipe, neka vam temeljno i nežno čišćenje lica postane navika.

Za skidanje svih vrsta šminke COLWAY je kreirao jedinstveno sredstvo. KOLAGEN ATELO SKIDAČ ŠMINKE ZA OSETLJIVU KOŽU istovremeno čisti i neguje kožu. Kolagenske i koloidne niti nakon uklanjanja šminke formiraju zaštitni sloj na koži, kojim se sprečava njen gubitak vlažnosti. Visoka koncentracija hranljivih i prirodnih sastojaka čini ovaj proizvod toliko moćnim da lako može postati i jedini za negu kože.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN ATELO SKIDAČ ŠMINKE ZA OSETLJIVU KOŽU

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *