Saveti i COLWAY proizvodi za najbolju negu kose zimi

Zima baš i nije omiljeno godišnje doba, naročito osobama koje se bore sa slabijim imunitetom, osetljivom kožom i kosom. Nažalost, od ovih promena niko nije pošteđen, jer svi od niskih spoljašnjih temperatura bežimo u ugrejane prostorije sa isušenim vazduhom.  Znate već, sredinu je teško naći, ali ono što možemo učiniti jeste da u ovom periodu malo više pažnje posvetimo nezi. Pomoć vam pruža COLWAY tim.

Niska temperatura nepovoljno utiče na kosu i vlasište, tako što iscrpljuje vlagu i dovodi do pucanja i lomljenja vlasi, perutanja kože i svraba. Pitali smo COLWAY stručnjake šta možemo učiniti. Primenjujte savete u nastavku kako bi vaša kosa izgledala kao da zime nije ni bilo!

Izbegavajte često pranje kose

Ovaj savet je univerzalan i odnosi se na svako godišnje doba. Na zimu posebno, jer je vazduh i napolju i u kući lišen vlažnosti. Idealan broj pranja tokom sedmice je dva.

Koristite prirodna ulja za vlaženje temena

Nedostatak vlage u vazduhu tokom zime može dovesti do isušivanja kože glave, perutanja, svraba i opadanja kose. Ukoliko nemate masnu kosu, slobodno možete masirati vlasište nekim od prirodnih ulja, kao što su kokosovo i maslinovo. Ovim ćete poboljšati cirkulaciju i održati vlažnost kože. Veoma je bitno da nikada ne preskočite nanošenje balzama nakon pranja, jer će i on duboko hidrirati i nahraniti kosu.

Za osobe koje pate od masne kose, a želele bi iste efekte kao ove opisane iznad, predlažemo upotrebu KOLAGEN ŠAMPONA ZA RAST KOSE i KOLAGEN BALZAMA.

Izbegavajte stilizovanje kose

Vaša kosa je već pod stresom tokom zime, te bi je upotreba aparata za stilizovanje samo učinila još osetljivijom. Kada tome dodamo i proizvode za oblikovanje koji su prepuni hemikalija i čine kosu ,,teškom”, biće pravo čudo da vlasi ne počnu da pucaju i da se lome. Pustite kosu da se prirodno suši što je češće moguće. Vazduh u prostorijama je već topao i suv, tako da bi fen dodatno isušio kosu i kožu.  

Dobro osušite kosu nakon pranja

Izlaganje niskim temperaturama sa nedovoljno osušenom kosom i nije najbolje što možete učiniti za svoje zdravlje i lepotu kose. Hladan vazduh širi vlažne vlasi, čineći ih sklonim lomljenju i pucanju. U sunčanim danima na opisano se dodaje i štetno zračenje i rizik od bledenja boje. Da biste izbegli ove pretnje promenite rutinu i zimi perite kosu uveče, pre odlaska u krevet.

Redovno se šišajte

Pored suvog i hladnog vazduha, kao i padavina, trenje kapa i šalova dodatno opterećuje kosu i utiče na njen kvalitet. Da biste sprečili cvetanje krajeva, koje je zimi izraženije, idite na šišanje na svake 4 nedelje. Biće dovoljno da kosu skratite i pola centimetra kako biste sprečili dalje razdvajanje krajeva i pucanje.

Pokrijte kosu prilikom boravka napolju

Najbolja zaštita od vetra i snega, ali i sunčevog zračenja zimi jesu kape, marame i šalovi od prirodnih materijala. Iako je trenje problem koji može dovesti do statičkog elektriciteta, to je svakako dosta manji problem od onog koji možete imati ukoliko kosi uskratite zaštitu. Prednost nošenja kape na glavi je i zadržavanje toplote, tako da ne postoji razlog zbog kog biste ovaj savet ignorisali.

Ne koristite vruću vodu

Iako će telu prijati, vruća voda ne bi bila izbor vaše kose da može da bira. Ona uklanja prirodno ulje, vlagu i time dosta isušuje kožu i kosu. Posledice su suva i lomljiva kosa, vlasište koje se peruta, ali i dodatno lučenje ulja i mašćenje kose. Perite kosu mlakom vodom, a nakon nanošenja balzama od sredine ka krajevima isperite hladnom vodom.

Unosite tečnost i vitamine

Da bi kosa bila zdrava bitan faktor jeste i vaša zdrava ishrana. Povećajte unos vitamina jedući više voća i povrća. Ostanite hidrirani jer je voda neophodna kako za vaš imunitet tako i za lepotu kose i kože.

Birajte kvalitetne proizvode za negu

Za najbolju negu nije potrebno da ispraznite novčanik i napunite police, niti da se opteretite kada i kako treba naneti svu tu hrpu proizvoda. Biće dovoljna i dva i vaša upornost. Predlažemo upotrebu KOLAGEN ŠAMPONA ZA RAST KOSE i KOLAGEN BALZAMA, zbog širokog spektra pozitivnih efekata na kožu glave i sve tipove kose.

Zima je nekada nemilosrdna prema vašoj kosi, a malo dodane nege može mnogo značiti za osiguranje zdravlja. Pridržavajte se ovih jednostavnih saveta i isprobajte COLWAY proizvode, te tako sprečite uobičajene zimske nevolje sa kosom i vlasištem.

KOLAGEN ŠAMPON ZA RAST KOSE i KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE moćan su duo koji poboljšava izgled kose i kože glave. Odabrani sastojci u njima doprinose smanjenju oštećena koje mogu izazvati niske temperature, sneg i vetar. Jedinstveni su po tome što sadrže diosmin, sastojak koji podstiče rast kose delujući direktno na njen koren. Pored zaštite od nepovoljnih spoljašnjih uslova, ova dva preparata će zaštititi kosu od pretoplog i isušenog vazduha u prostorijama, kao i od toplote fena i pritiska prese i figara. Pogodni su za svakodnevnu upotrebu i sve tipove kose.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN ŠAMPON ZA RAST KOSE i KOLAGEN BALZAM ZA PROGUŠĆIVANJE

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *