Saznajte sve o značaju kolagena i astaksantina za dijabetičare

Ukoliko ste među skoro 9% svetske populacije kojima je dijagnostikovan dijabetes, ili još većoj grupi sa preddijabetičnim stanjem, na osnovu reči lekara znate šta vam je činiti. Smanjiti unos šećera i povećati fizičku aktivnost. U istoj meri bitna, ali i nažalost manje poznata nova navika koju biste trebalo da usvojite jeste i unos kolagena. Zašto? Zato što dijabetičari dokazano brže gube kolagen od osoba koje ne pate od ove bolesti.

Dijabetesom se gube bitne komponente organizma, što može uticati i na brži nestanak onih koje nisu primarno povezane sa ovom bolešću. Jedna od njih je kolagen. Iako se koncentracija kolagena prirodno smanjuje od dvadesete godine za otprilike 1% godišnje, ova količina je kod dijabetičara veća, zbog povišenog šećera čiji molekuli se vezuju za kolagen u telu i time ometaju njegove funkcije. Ova pojava se naziva glikacija, i kao njen krajnji proizvod mogu se javiti brojni problemi, kao što su brže starenje, bolesti vezivnog tkiva, sporije zarastanje rana, itd.

Dodatak kolagena može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi, odnosno smanjenju negativnih efekata glikacije, i poboljšati celokupno zdravlje organizma.

Neophodnost kolagena za dijabetičare

Održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi od presudnog je značaja za ljude koji boluju od dijabetesa. Ovim se sprečava pad energije, trajno oštećenje krvnih sudova, bubrega, srca i drugih organa. Pomoć dijabetičarima pruža kolagen, jer u sebi u velikoj meri ( oko 30%) sadrži glicin, aminokiselinu dokazane efikasnosti u stabilizaciji nivoa šećera i insulina.

Glicin se stvara u našem organizmu ali ne u dovoljnoj meri da bi podržao sintezu kolagena. Nedovoljna količina glicina je verovatno i jedan od uzroka usporene proizvodnje kolagena s godinama, kao i oslabljene tolerancije na glukozu, a time i do insulinske rezistencije i kasnije dijabetesa. Dodatno unet glicin može izuzetno povoljno uticati na lučenje insulina kod dijabetičara. Za sve pomenute prednosti koje kolagen ima po ljude koji boluju od dijabetesa morate pametno birati. Bitno je da dodatak ishrani koji sadrži kolagen bude prirodan i bez dodatih šećera i konzervansa. Preporučujemo KOLAGEN KAPSULE COLVITA.

Astaksantin

Pre zanimljive priče o povezanosti astaksantina i dijabetesa, prvo da vas upoznamo sa ovim, nažalost, još nedovoljno poznatim antioksidantom.

Astaksantin je crveni pigment koji pripada grupi karotenoida. U prirodi je najviše prisutan u slatkovodnim mikroalgama. Pored svoje upadljive boje, astaksantin je poznat i kao najjači antioksidant na svetu. On će vas zaštiti od slobodnih radikala čak 550 puta više nego vitamin E i 54 puta više nego beta karoten.

Fascinacija astaksantinom ne prestaje, a njegovo pozitivno dejstvo je ispitano kod osoba koje pate od dijabetesa tipa 2. Rezultati?

  • Poboljšanje metabolizma glukoze;
  • Smanjenje krvnog pritiska;
  • Ublažavanje faktora rizika od nastanka tromba;
  • Ublažavanje poremećaja koagulacije;
  • Jačanje imuniteta;
  • Smanjenje oksidativnog stresa;
  • Snižen nivo lošeg holesterola.

Zahvaljujući snažnim antioksidativnim aktivnostima, astaksantin ima mogućnost da popravi narušeno zdravlje, ali i spreči potencijalne pretnje, kao što su hronične bolesti. Kao svojevrstan ,,lovac” na slobodne radikale, astaksantin se dobro pokazao kod normalizacije metabolizma glukoze što predstavlja veliki napredak na polju usporavanja progresa šećerne bolesti.

Kako smo ranije naveli da ćelije dijabetičara mogu brže stariti od ćelija zdravih osoba, i da se ovaj proces može usporiti upotrebom kolagena, sada nakon upoznavanja sa astaksantinom možemo vam naglasiti da istu ulogu igra i astaksantin.  Kako? Kao i svi drugi antioksidanti, astaksantin za sebe vezuje kiseonik, čime onesposobljava slobodne radikale i tako jača odbrambenu sposobnost organizma. Neutralizuje štetne efekte UV zraka, koji su jedni od najpoznatijih neprijatelja mlade i zdrave kože.

Obezbedite sebi dovoljnu dozu astaksantina upotrebom COLWAY suplementa VITAMIN B AXANTA.

KOLAGEN KAPSULE COLVITA u sebi čuvaju visoku koncentraciju toliko hvaljenog kolagena, i to njegove najbolje vrste- ribljeg kolagena. COLWAY kompanija je ovim suplementom pomerila granice, jer se po prvi put u svetu kolagen liofilizira, čime se iskorišćavaju sve najbolje komponente ovog neophodnog proteina. Samo jedna kapsula dnevno neprocenjivo osnažuje vaš organizam.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN KAPSULE COLVITA

VITAMIN B AXANTA pored astaksantina, najjačeg antioksidanta sadrži i piperin, kao i vitamin B, radi postizanja najpovoljnijih efekata po zdravlje. Iskoristite ovaj moćni miks kako biste sebi osigurali zdravlje i vitalnost. Preporučena dnevna doza je dve capsule dnevno.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: VITAMIN B AXANTA

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *