Smanjite simptome ekcema uz COLWAY proizvode i prirodne lekove

Ekcem je jedno od najupornijih kožnih oboljenja protiv kog se možete boriti uz pomoć prirodnih lekova koje možda već imate u kući, i ribljeg kolagena, moćnog regenerativnog proteina.

Ekcem ili atopijski dermatitis je široko rasprostranjeno kožno oboljenje koje pogađa svaki tip kože, nezavisno od starosti. Oni koji pate od ovog kožnog oboljenja znaju koliko je teško makar malo smanjiti crvenilo i svrab koji se javljaju na koži, ali COLWAY stručnjaci tvrde da ima nade! Predstavljamo par opcija koje možete isprobati kod kuće i umiriti svoju kožu.

Ekcema simptomi

Ovas

Ovas ili zob je žitarica koja ima brojne dobrobiti po zdravlje. Iako vam je do sada možda poznata samo u vidu pahuljica ili kaše, ona ne mora imati samo taj oblik i ulogu samo u ishrani. Dokazano je da ovas ima povoljno dejstvo na ćelije kože, zbog prisustva belančevina, vitamina, aminokiselina i esencijalnih mikroelemenata. Kaša ili prah od ovsa za samo 10- 15 minuta mogu pomoći u smirivanju svraba i omekšavanju upaljene kože. Nakon uklanjanja ovsa sa kože nanesite hidratantnu kremu.

COLWAY preporuka- KOLAGEN KREMA.

Neven

Neven je od davnina poznat kao narodni lek za lečenje upala kože, posekotina, opekotina i isušenosti. Blagotvorno dejstvo ove biljke ogleda se u obnavljanju i hidrataciji kože, ublažavanju infekcija i poboljšavanju cirkulacije.

Suncokretovo ulje

Ulje iz semena suncokreta ne morate koristiti samo u svakodnevnoj ishrani. Ono može zaštiti površinski sloj vaše kože od isušivanja i zadržavanja bakterija. Takođe može ublažiti upale i svrab. Nanosi se nerazređeno ili razređeno na još vlažnu kožu, kako bi koža zadržala što više vode.

Ukoliko niste ljubitelji ulja a potrebna vam je dubinska hidratacija kože, koristite COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM, koji će zahvaljujući ribljem kolagenu navlažiti i nahraniti kožu.

Suncokretovo ulje

Kokosovo ulje

Antibakterijska i antiupalna svojstva kokosovog ulja su ono što ga preporučuje za negu kože pogođene ekcemom. Kao i suncokretovo, nanosi se na vlažnu kožu. Hladno ceđeno ili devičansko kokosovo ulje je najbolji izbor, jer se u njegovoj proizvodnji ne koriste hemikalije.

Ulje noćurka

Biljno ulje noćurka može se koristiti nanošenjem na lokalizovana područja nadražene kože, ili uz dodatak ishrani za poboljšanje opšteg stanja organizma, a time u velikoj meri i kože. Ovo moćno ulje sadrži omega 6 masne kiseline koje pomažu sprečavanju upala u telu.

Akupunktura i akupresura

Ako do sada niste probali neku od ovih fantastičnih tehnika možda ćete lakše reći ,,da” ukoliko vam kažemo da obe mogu značajno pomoći u ublažavanju simptoma ekcema, kao što su crvenilo i svrab. U akupunkturi se koriste fine, tanke igle za vršenje pritiska na određene tačke i uspostavljanje pravilnog toka energije, dok se u akupresuri to postiže prstima i rukama.

Tehnike oslobađanja stresa

Jedan od pokretača ekcema jeste stres. Lučenje prevelike količine hormona stresa dovodi do brojnih upala u telu, što može uticati na nastanak ekcema, ili pogoršati stanje kod osoba koji ga već imaju.

Iako stres ne možemo u potpunosti izbeći, možemo ga smanjiti. Ova promena nažalost nije moguća preko noći, ali postoje određeni načini uz pomoć kojih ćete smanjiti štetne efekte stresa, kao što su: meditacija, vežbe dubokog disanja, praktikovanje bilo koje vrste joge, muzička terapija, ples, itd.

Pored nabrojanih načina uz koje možete smanjiti simptome ekcema, bilo bi poželjno da izbegavate nošenje uske odeće od veštačkih materijala, jake deterdžente za pranje, sapune sa bojama i brojnim hemikalijama, parfeme i sredstva za ličnu higijenu koja nisu na prirodnoj bazi.

Sastojak koji bi vam mogao pomoći u borbi protiv ekcema jeste riblji kolagen. Ovaj protein je najbezbedniji i najsličniji kolagenu koji se nalazi u ljudskom organizmu. Poljska kompanija COLWAY može se pohvaliti preparatima koji u velikoj količini sadrže riblji kolagen i blagotvorno utiču na stanje kože.

Colway Atelokrem MC2

MC2 je blaga i lagana krema koja pored toga što hidrira kožu umanjuje i bore. Za ove odlične osobine zadužena su čak 3 tipa kolagena. Zapanjujući efekti na kožu su vidjivi nakon samo par nedelja. Pogodna je za kožu sklonu atopijskom dermatitis, jer eliminiše crvenilo i svrab.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: KOLAGEN ATELO KREMA MC2

Bočica Colway prirodnog kolagena Platinum

COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM stiže iz poljske fabrike zdravlja i lepote, iz COLWAY kompanije, u staklenoj bočici koja čuva sve dragocene efekte ribljeg kolagena na kožu. Ovo sredstvo nije tu samo kako bi vašoj koži pružilo lepotu tako što će je zategnuti, već i kako bi obezbedila zdravlje. Moglo bi se reći da je ovo pre svega medicinsko sredstvo, jer pomaže u lečenju brojnih kožnih oboljenja, među kojima je i ekcem.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: COLWAY KOLAGEN SERUM PLATINUM

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *