Otklonite umor jedinstvenim kompleksom B vitamina

Ko je zaslužan za održavanje imuniteta, normalno funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema, rad metabolizma i lepu kožu? Grupa jedinjenja koju nazivamo kompleks vitamina B, ili samo vitamin B.

Nabrojali smo vam samo neke uloge ovog veoma značajnog vitamina. Bitno je da znate da su vitamini B grupe rastvorljivi u vodi, zbog čega ih organizam trajno ne skladišti, i da je iz tog razloga potreban njihov svakodnevni unos.

Preporučene dnevne količine ovog vitamina često se ne unesu u organizam, zbog čega dolazi do mnogih negativnih posledica.

Simptomi nedostatka vitamina B

Ukoliko osećate umor i ne možete da se naspavate iako ste 8h tokom noći spavali, i teško obavljate dnevne aktivnosti, u pitanju je verovatno nedostatak vitamina B. Trnjenje, vrtoglavica, zaboravnost, depresija, slab vid su takođe neki od simptoma. Savetujemo da, ukoliko imate barem jedan od navedenih problema, počnete sa unosom ovog vitamina. Najlakše bi bilo putem suplementa. Naš savet je COLWAY VITAMIN B AXANTA.

Kome je potreban vitamin B?

Potrebu za povećanim unosom vitamina B imaju osobe koje su na posebnom režimu ishrane, odnosno dijeti, trudnice, osobe koje konzumiraju alkohol, fizički aktivne osobe, itd. Posebno važno je da osobe starije od 50 godina unose vitamin B, jer sa godinama sposobnost organizma da iskoristi vitamin B iz hrane opada.

Važnost

Metabolički procesi u našem telu su veoma kompleksni, i za njihovo nesmetano odvijanje neophodan je vitamin B, koji omogućava da se uneta hrana pretvori u energiju.

Ukoliko ste  barem jednom bili na restriktivnoj dijeti, pretpostavljamo da ste čuli kako ćete sasvim sigurno imatI deficit vitamina B. Zašto? Zato što ste verovatno izbegavali namirnice koje su njim bogate, a to su: meso, jaja, mlečni proizvodi, neke vrste žitarica, itd. Deficit vitamina B uglavnom je problem koji pogađa osobe koje su vegeterijanci ili vegani, jer se vitamin B javlja najčešće u proizvodima životinjskog porekla. Srećom, vitamin B možete nadomestiti organizmu korišćenjem prirodnih suplemenata kao što je  VITAMIN B AXANTA.

B vitamini su naročito značajni u održavanju kože zdravom, odnosno pomažu njenu samoobnavljajuću funkciju. Unos ovih vitamina putem hrane, suplemenata, ili nanošenjem preparata koji ih u sebi sadrže direktno na kožu, efikasno i sigurno  pomažete lečenju svoje kože.

Obratite pažnju!

Ljudski organizam evolutivno nije osposobljen za skladištenje vitamina B, što znači da ga moramo unositi svaki dan.

Imajte na umu ovaj podatak, jer manjak vitamina B može izazvati ozbiljne probleme sa zdravljem kao što su: vrtoglavica, depresija, oštećenje optičkog nerva i krvnih sudova mrežnjače oka, malokrvnost ili anemija, suva i osetljiva koža sa aknama i borama, ispucale usne, krta kosa i nokti, itd.

Gde se sve nalazi vitamin B

Najveća koncentracija vitamina B prisutna je u kvascu. Jaja, mleko, orašasti plodovi, žitarice sa celim zrnom, riba, banane, mahunarke, kelj, pšenične klice, grašak i soja samo su neke od brojnih namirnica koje obiluju vitaminom B.

Međutim, smatra se da se danas dovoljna količina vitamina B ne može uneti ishranom, zbog načina obrade namirnica i njihovog porekla.

Kako su vitamini B grupe rastvorljivi u vodi, smatra se da su najefkasniji kada se unose oralno, odnosno kroz prirodne suplemente. Ovaj način je lak i brz, i nemate brigu da li ste uneli sve vitamine grupe B, kao ni da li ste uneli preporučenu dnevnu dozu! VITAMIN B AXANTA biće vam neprocenjiv pomoćnik u borbi za zdravlje!

VITAMIN B AXANTA je hranljivi dodatak ishrani, jedinstven u svetu. Naime, ovaj moćni suplement u sebi sadrži astaksantin, najjači antioksidant, i piperin. Redukcija bolova, poboljšanje stanja kože, mišića i nervnog sistema samo su neki od pozitivnih efekata koje korišćenje ovog suplementa donosi. Preporuka je da se uzimaju dve kapsule dnevno.

Za više informacija o proizvodu i poručivanje kliknite na link: VITAMIN B AXANTA

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *