Štetan uticaj šećera na kožu i kako ga neutralisati

Šećer stvara brojne probleme kada je u pitanju naše zdravlje, ali i izgled. Neretko zaboravljamo da naša koža kao najveći organ svojim izgledom i teksturom upućuje na određeni unutrašnji problem i i sama ,,pati“.

Kako istraživanja pokazuju, potrošnja šećera je sve veća iz godine u godinu, a samim tim su veći i problemi sa aknama, alergijama, masnom kožom i ekcemima. Kako problem koji na koži izaziva prevelik unos šećera ne možete rešavati samo nanošenjem preparata, fokusirajte se na svoju ishranu. Pomoć u unapređenju zdravlja i neutralisanju štete izazvane šećerom, nudi COLWAY, u vidu suplemenata COLWAY AXANTA i PRIRODNI VITAMIN C.

Svi uživamo u šećeru i svi isto toliko znamo koliko je štetan po zdravlje. Pored slatkiša i sokova tu je i skriveni, odnosno dodati šećer koji se krije u vinu, sosevima, pa čak i u jogurtu. Kao zapaljenska hrana, šećer izaziva brojne upalne procese u telu, od kojih su oni koji se javljaju na koži najčešće pojava akni i prekomerno lučenje sebuma.

Kako šećer utiče na našu kožu

Previše šećera dovodi do glikacije, hemijske reakcije koja se javlja kad se u krvotoku nađe količina šećera veća od one koju insulin može da reguliše. Glikacija pogađa najznačajnije gradivne proteine kože- kolagen i elastin, tako što se vezuje za njih i razgrađuje ih. Uništavanjem ovih proteina u dermisu ubrzava se starenje kože, isušivanje, opuštenost i gubi se sjaj. Ove efekte možete uočiti na koži čak i preko noći, ukoliko ste se uveče počastili nečim izuzetno slatkim. Izraženi efekti šećera na izgled kože posebno su uočljivi kod osoba koje pate od dijabetesa, i koji izgledaju starije od svojih vršnjaka koji nemaju ovu bolest.

Kako ublažiti efekte

Potpuna eliminacija šećera retko je moguća, ali nije ni neopodna, jer je dokazano da 25g šećera dnevno neće poremetiti telesne funkcije i da toliko čitav sistem može podneti bez štetnih posledica.

Stvari koje možete praktikovati kako biste smanjili unos šećera:

 • Pratite unetu količinu šećera tokom dana;
 • Izbegavajte slatkiše;
 • Pijte dosta vode i izbacite gazirana pića i kupovne voćne sokove, kao i aromatizovanu vodu;
 • Izbegavajte alkohol, jer se u njemu može naći dosta šećera, nezavisno što njegov ukus ne osećate prilikom konzumacije;
 • Spavajte između 7 i 8 sati, jer melatonin umanjuje štetu od glikacije i do 50%;
 • Izbegavajte veštačke zaslađivače;
 • Smanjite stres, jer on ubrzava glikaciju i povećava njene štetne efekte.

Pored toga što izaziva određena kožna stanja, šećer može pogoršati i postojeća, kao što su ekcem i rozacea. Da biste smanjili upalne procese na koži i prateće crvenilo, savetuje se da pored smanjenja unosa šećera povećate unos sledećih namirnica koje mogu imati protivupalno dejstvo:

 • Riba;
 • Jaja;
 • Koštunjavo voće;
 • Začini kao što su kurkuma, cimet, đumbir i origano;
 • Zeleno lisnato povrće;
 • Masline;
 • Pasulj;
 • Citrusi
 • Zeleni čaj, itd.

Velike promene često počinju malim koracima. Sve zavisi od vas i vaše discipline, i nimalo neće biti lako. Da biste bili sasvim sigurni da je vaša ishrana zdrava i da unosite dovoljno vitamina, možete koristiti dodatke ishrani na prirodnoj bazi. U nastavku savetujemo koja dva COLWAY suplementa mogu biti vaši saveznici i neutralisati štetne efekte šećera na organizam i kožu.

COLWAY AXANTA pružiće koži neophodni vitamin B i najmoćnije antioksidante koji će je zaštititi od slobodnih radikala. Astaksantin i piperin prenose energiju neophodnu za funkcionisanje svih tkiva, pa tako i kožnog. Za samo nekoliko nedelja vidljivo poboljšavaju stanje kože, kose i noktiju. Preporučuje se uzimanje jedne kapsule ujutru i jedne uveče.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: COLWAY AXANTA

PRIRODNI VITAMIN C sa samo jednom kapsulom dnevnom odgovara na potrebu vašeg organizma za najvažnijim vitaminom. On pomaže u sintezi kolagena, ima antivirusnu i antiupalnu ulogu, ubrzava metabolizam i jača krve sudove. Zbog svojih kvaliteta posebno se preporučuje dijabetičarima.

Za više informacija i poručivanje kliknite na link: PRIRODNI VITAMIN C

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *