Upoznajte gorku pomorandžu i njene benefite po zdravlje i mršavljenje

Uloga koju gorka pomorandža ima po zdravlje je veoma bitna, a ukoliko je vaš cilj eliminisanje toksina i masti onda je pravi izbor suplement koji je sadrži. Karakteristike ove moćne biljke, i u kom suplementu ih možete najbolje iskoristiti saznajte u nastavku.

Šta je gorka pomorandža

Gorka pomorandža (citrus aurantium) poznata je još i pod nazivima kisela pomorandža i seviljska pomorandža. Gaji se u suptropskim oblastima i poznata je kao veoma otporna na spoljašnje uticaje. Ovalnog je ili duguljastog oblika, deblje kore od obične pomorandže, ali kao što sam njen naziv kaže, izrazito kiselijeg ukusa. Koristi se u ishrani, medicini i kozmetici zbog svojih izuzetnih osobina.

Najbolje od gorke pomorandže možete dobiti korišćenjem prirodnih suplemenata koji u sebi sadrže ekstrakt ove moćne biljke. COLWAY nudi suplement PRIRODNI VITAMIN C.

Jedinjenja gorke pomorandže

Gorka pomorandža sadrži moćna biljna jedinjenja koja se često crpe iz njene osušene kore. Biljna jedinjenja ovog citrusa nazivaju se protoalkaloidi i od kada su otkrivena njihova blagotvorna dejstva, pre više od 20 godina, koriste se u proizvodnji suplemenata za mršavljenje, poboljšanje sportskih performansi, poboljšanje stanja kože i stanja celokupnog organizma.

Izdvajamo dva najbitnija jedinjenja gorke pomorandže i njihove osnovne karakteristike:

  • Sinefrin (p-sinefrin)

Sinefrin je glavni ekstrakt gorke pomorandže, i najčešće se upravo on estrahuje iz ove biljke za dodatke ishrani koji pomažu u kontroli apetita. Sinefrin se pokazao kao efikasan u gubitku suvišnih kilograma, a njegova koncentracija u gorkoj pomorandži je visoka. Pored ovog citrusa sinefrin je prisutan i u mandarinama i klementinama, ali u manjoj dozi.

  • Limonen

Limonen je terpen (organski ugljovodonik)  kog najviše ima u limunu, ali se sreće i u drugim citrusima, pa i gorkoj pomorandži. Limonen se koristi u različitim vrstama industrije kako bi dao aromu limuna, ali ono što je bitno jeste da je medicina prepoznala njegova lekovita svojstva i da je zahvaljujući brojnim ispitivanjima utvrđeno da ima antiinflamatorna i antivirusna svojstva, poboljšava raspoloženje, pomaže kod gastritisa, usporava razvoj karcinoma, itd.

Pored ovih jedinjenja, gorka pomorandža obiluje važnim vitaminima i mikronutrijentima, neophodnih za odbranu ćelija od štetnih slobodnih radikala.

Bitni vitamini i minerali u gorkoj pomorandži su:

  • Vitamin A;
  • Vitamin B1 (tiamin);
  • Vitamin B2 (riboflavin);
  • Vitamin C;
  • Fosfor;
  • Kalcijum.

Kako biste iskoristili sve prednosti gorke pomorandže preporučujemo unos kroz dodatke ishrani. COLWAY stručnjaci savetuju unos jedne kapsule dnevno COLWAY VITAMINA C.

Koristi gorke pomorandže za mršavljenje

Gorka pomorandža kao i drugi citrusi pokazuje potencijal u borbi sa viškom kilograma, ali zbog veće koncentracije sinefrina i vitamina C dosta je efikasnija. Sinefrin povećava razgradnju masti i potiskuje apetit. Međutim, da biste izgubili kilograme pored suplemenata neophodno je promeniti način ishrane i uvesti među životne navike više fizičke aktivnosti. Suplement na bazi gorke pomorandže bi trebalo da bude podrška, a ne jedino sredstvo na koje ćete se osloniti kako biste liniju doveli u red.

Više o tome kako izgubiti suvišne kilograme saznajte iz našeg ranijeg teksta, preko linka: Kako vam C vitamin može pomoći da se rešite viška kilograma

Koristi gorke pomorandže za zdravlje

Gorka pomorandža predstavlja ogroman izvor antioksidanata, koji štite organizam od štetnih spoljašnjih uticaja. Izuzetno pogoduje jačanju imuniteta i podizanju energije. Zbog velikog prisustva vitamina C ovo voće može poboljšati stanje kože i usporiti gubitak kolagena, nephodnog za održavanje mladolikog izgleda.

Uticaj vitamina C na kožu i jačanje imuniteta opisani su u tekstu na linku: Nenarušiv imunitet i koža koja blista. Lako uz vitamin C!

Sinefrin iz gorke pomorandže poboljšava sportske performanse i povećava nivo energije. Skup vitamina B povoljno utiče na nervni sistem omogućavajući njegovo normalno funkcionisanje, a preventivno utiče i na anksioznost i depresiju.

Alternativni lekari koriste ulja gorke pomorandže, ekstrakte i suplemente u razne zdravstvene svrhe. Gorka pomorandža se smatra efikasnom za nekoliko problema sa kožom, uključujući gljivice i atletsko stopalo. Neke studije pokazale su takođe da ulje gorke pomorandže može da se koristi protiv gljivica koje su inače otporne na lečenje.

Colway vitamin C u kapsulama

PRIRODNI VITAMIN C je prirodan suplement iz COLWAY-a, koji u sebi sadrži suvi ekstrakt gorke pomorandže. Sa samo jednom kapsulom dnevno bićete sigurni da ste telu obezbedili optimalnu dozu antioksidanata i pospešili proizvodnju kolagena. Da biste dodatno podmladili organizam, odnosno omogućili dodatni kolagen, zajedno sa ovim suplementom koristite KOLAGEN U KAPSULAMA.

Ukoliko ste započeli proces oslobađanja od suvišnih kilograma i redukovali ishranu, kako biste nadomestili sve nutrijente i povećali energiju, a istovremeno ubrzali gubitak masti, hranljivi dodatak sa gorkom pomorandžom za mršavljenje najbolji je izbor.

Za dodatne informacije i poručivanje kliknite na link: COLWAY VITAMIN C

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *